собака

Александр Ярошевский
йти у людськім потоці
вранішній шок свій нести
                стисло
                тіло
           нівроку
                що це?
звичнеє діло!

натовп шокованих суне
в пащі підземки мЕтро
бородані, красуні -
всі в нетрі.

кожен в своєму шоці
сплячого ще тіла,
й до вечора сльозу щоці
око сховає вміло

а вечір сховає
                різкість,
лагідний, м`Який,
вийдеш у місто
як гість

вигуляти
 
собаку


(16.05.20):
або підтюпцем бігти
волю ногам
ніби й не був тим зтиснутий
метром
містом
гав
гав