Любовь нельзя купить... Ольга Черепанова 2

Радко Стоянов 2
Одна, одна...
Который год одна.
И, кажется,
Так  жить 
Нет больше сил.
И  не  твоя,
Любимый,
В  том  вина -
Что,  до  сих  пор,
Меня не полюбил...

И  не виновна  я,
Что те, другие,
Не любы мне.
Кто ж в этом виноват...
Но нервы
Так  напряжены
Тугие -
Вот,  вот  и...
Лопнут.
И  твержу  стократ:
"Ты  сильная,
Терпи...
И  не  сдавайся.
Ведь ни к чему
Те предложенья все.
Любовь
Нельзя купить".
 
И, постарайся -
Не думать о плохом.
И   в   тишине,
Спроси себя:
"А   надо   ли...
Не глядя,
Менять  любовь 
На  призрачный уют..."

Нет, не смогу,
И потому, невольно,
Вновь набираю номер,
Где... не ждут.

ЛЮБОВТА НЕ СЕ КУПУВА
Превод: Радко Стоянов

Сама, сама…
Отколко ли години.
И, струва ми се,
да живея тъй,
аз нямам вече сили.
И не е вината твоя
за това,
Любими,
че досега
ти мене не обикна…
И аз не съм виновна,
че другите
не са за мен обични.
Виновен кой е за това…
Но нервите
са тъй обтегнати…
ето, ето и…
се късат.
Повтарям си стократно:
„Ти си силна,
потърпи…
Не се предавай.
Нали са нищо
тези предложения.
Любовта не се купува“.
И постарай се
да не мислиш за лошото.
А в тишината
попитай себе си:
„А трябва ли…
слепешком
за замениш любов
за призрачен уют…“
Не, не ще успея
и затова, неволно,
пак номера набирам,
където.. мен не ме очакват.