Ми

Виталий Орловский
Ми звикли, що хтось вмирає,
Що поряд кричить війна,
Що вічно йдемо по краю,
Що зовсім не видно дна.
Що швидко тікає літо,
Що довго пливе зима.
Ми в’янемо, наче квіти,
І кажемо: “все дарма”.
Ми селимось в Інтернеті,
Блукаємо в матрицях.
Тіснішає на планеті,
Сумніше по п’ятницях.
Ми звикли безбожно пити,
Молитись, як припече.
Купуємо штучні квіти,
Ридаєм в чуже плече.
Ми чахнемо на роботі,
Зливаємось у юрбі,
Рахуємо кляті злоті,
Зриваємося з орбіт.
Ми - продані мертві душі,
Ми - привиди за вікном:
Несмілі, бліді, недужі
(Під теплим сухим вином).
Голодні вовки подерті,
Ми тягнемось до вікна,
І виємо, аж до смерті.
Та зовсім не видно дна.