Жорстока рiч таки життя

Владимир Маркиз Борщанский
Навмисно вбитi почуття
Знайшли свiй спокiй в домовинi.
Жорстока рiч таки – життя…
Закрило серце в темнiй скринi.

Жорстока рiч таки – життя…
Серпанком вкриється волосся.
Твоє весілля… Але я
На ньому лиш в почесних гостях.

Твоє весілля… Але як
Твій голос янгольський почую –
Розквітне квітами сміття,
Що на могилі тій сумує.

Розквітне квітами сміття…
Букет троянд – червоних маній,
Що пронесу я крізь життя,
А подарую не коханій.

Що пронесу я крізь життя?
Невже лиш спогади минулі?
Про ті великі почуття,
Що так раптово промайнули…

Про ті великі почуття,
Що гинуть й досі в домовині,
А замість них лише сміття
Дарую всім своїм «єдиним»…

(2009)