Движение

Анатолий Загравенко
Рух

Життя основа – лиш невпинний рух.
Та навіть як ще ніжишся у ліжку
або, мов Діоген, заліз у діжку,
то в русі все ж і розум твій, і дух.

Гінка тополя, що від неї пух,
мов з подругами щойно грала в сніжки,
так забілила всю, як є, доріжку
й означила далекий виднокруг.

Ще рух – найкращі ліки від недуг,
як зовсім не домучили хвороби.
Поліпшує суттєво кровообіг.

Спрямовуючи свій життєвий плуг
чи на стрімкім потоці воднім струг,
зробити бійся недоречний оберт.


––––