МАЙ 9 ЛУН. на коми языке

Александра Сарыева
Бара югъялэ шондi- радлэ олэмлы май!
Тайэ мичаник лунас дедъяс казьтыштам вай.
Кодъяс зэв ыджыд тыше повтэг мунлiсны сэк,
Кодi бо"р гортас эз лок-кутам помнитны век.
Кодi войнаыс помедз во"тлiс ас муысь враг,
Да кодi уджалiс тылын-ставсэ казьтыштам вай.
Кодке юо"ртэг воши-ро"дня виччысис дыр,
и пыр на корсены,ко"нке,сiйэс пи ,либе ныв.
Мында нёль вонас киссис йо"злэн синва -ог то"д.
Медым енэжыс сэсся эз во"в некор нин сьо"д.
Тайэ шондiа лунас дедъяс казьтыштам вай,
медым югъялiс шондi, медым пыр во"лi май!
2007 год