Жанчына i дождж

Сержук Сыс
Мокне сумны залатарнік
                пад дажджамі і сцяжына
То схаваецца ў падлеску,
                то вужакаю заўецца…
За дажджамі, за лясамі,
                недзе там ня спіць жанчына;
Я здалёк яе бяссонне
                адчуваю хворым сэрцам.

Покуль сонца прадзярэцца
                скрозь упартую аблогу,
Невядомая, чужая,
                будзе мроіць пра былое.
Знойдзе  ўрэшце і сцяжына
                шлях да ходжанай дарогі,
Па якой аднойчы пройдуць
                агаломшаныя двое.

У дажджах вядзе-ратуе
                невядомае імкненне,
Я, здаецца, змог бы бегчы лёгка
                аж да небакраю.
Што мне сумны залатарнік,
                што разгубленыя цені!
Мы ідзем, мая жанчына,
                мы з дажджом цябе спаткаем.
1016.