Августови нощи

Радко Стоянов 2
Августови нощи
пак звънят и пеят,
за любовни срещи
лодките люлеят.

Звънката китара,
в лунна надпревара,
като песен стара
страстите подкара.

Край морето дните
тичат след полите,
а от висините
смеят се звездите.

Август пак ни гали
с нежни мадригали,
в нощи недоспали
Господ свещ ни пали…