Любовный триугольник драма на 1 д-е

Светлана Маярчак Крыжановская
ЛЮБОВНИЙ ТРИКУТНИК (ДРАМА НА ОДНУ ДІЮ)

Дійові особи:

Оксана Коваленко - дружина;
Іван Коваленко - чоловік Оксани;
Гостя - жінка, що прагне розірвати шлюб Коваленків.

З а  в і к н о м  т е м р я в а.  У  б у д и н к у  К о в а л е н к і в  г о р и т ь  с в і т л о. 
Р а п т о м  д з в і н о к  у   д в е р і. В і д ч и н я є  О к с а н а.

Г о с т я: Добрий вечір у Вашій хаті! Іван Коваленко тут живе?
О к с а н а: Тут...

Р а п т о м  з  і н ш о ї  к і м н а т и  в и б і г а є  І в а н, к р и ч и т ь  з л я к а н о.

І в а н (до гості): Чого тобі треба, заразо!
О к с а н а (здивовано, не розуміючи різкої реакції чоловіка): Іване, що з тобою?
                Хто ця жінка?
І в а н (до гості, ігноруючи запитання жінки): Не смій!
Г о с т я (з реготом): Хто я? Кохана жінка цього чоловіка, що стоїть поряд з Вами!    Глядіть, як накохалися! (розстібує плаща та показує живіт). Хлопець буде, та Іваном   не назову, аби не став таким пройдисвідом, як його батько.
 О к с а н а (ридаючи, кидається з кулаками на чоловіка та б\'є його в живіт): Це    правда, скажи, це правда?
І в а н (розгублено): Я так... зайшов... сумку важку цій жінці до квартири доніс. Тільки й всього, повір, Оксано!
Г о с т я (з насмішкою): Ага, так випадково, що потім ще п\'ять місяців час від часу забігав... на чай.
О к с а н а (беручи з кутка віник, гамселить ним чоловіка): Негідник, Сволото!
І в а н: Та бреше ця жінка, Оксаночко! Аферистка вона! Я дійсно до неї декілька раз заходив... по справам... на чай. Але до живота (показує на собі жестами) не маю жодного відношення.
Г о с т я (з сарказмом): Аякже, не маєш! Приставав, а тепер відбріхуєшся!
І в а н: Ти чому з нас дурнів робиш? Не було в нас нічого, не-бу-ло!

Ч о л о в і к  з л і с н о  к и д а є т ь с я  н а  Г о с т ю
і  р а п т о м  в  н е ї  з- п і д  с у к н і  в и п а д а є  п о д у ш к а, \"ж и в і т\"  з н и к а є.

І в а н (дорікаючи, звертається до дружини): Ну що? Е-е-е... а ти мені не вірила.

О к с а н а  п і д н і м а є  п о д у ш к у  з  п і д л о г и  т а  п р о г а н я є  н е ю
Г о с т ю. Ч о л о в і к  п р и є д н у є т ь с я  д о  д р у ж и н и.

О б о є: Геть з нашого будинку, пройдисвідко, геть!

Н е п р о х а н а  Г о с т я  з  п о с п і х о м  п о к и д а є  б у д и н о к  г о с п о д а р і в.

І в а н (обіймаючи дружину): Ну що я тобі казав... а ти...

О к с а н а  м о в ч к и  т у л и т ь с я  д о  ч о л о в і к а.

                З а н а в і с.

                К і н е ц ь  д і ї.

Фото: Студентський драмтеатр.

07.08.2016.

Крижановська (Маярчак) Світлана Петрівна,
Україна, м. Хмельницький
ID: 682525
Рубрика: Вірші, Сюжетні, драматургічні вірші
дата надходження: 08.08.2016 19:10:43
© автор: Світлана Крижановська