Крило опалила вiйна

Юрченко Олег
Крило опалила
Жорстока біда,
Таке натворила
В країні війна.
А хочеться щастя
усім молодим,
Та все закриває
Отой їдкий дим.
Пташина боїться
Піднятись до неба.
Крило опалила,
А їй туди треба.

Лети, моя птаха.
Така молода.,
А  зжалась від страху,
і  в серці журба.
С журбою ростанься
І крила наладь.
Навколо оглянься,
Не бійся літать.
Немає недолі
У вас молодих.
Розкинь же долоні,
Послухай старих.
Це нам не літати
Безкрилим старим.
Уже не підняться,
Як вам,молодим.
Лети моя птахо,
Ще ти молода.
Відкинь свої страхи.
Хай сгине біда.
          ***