Spragniona kobiecego szczescia

Алла Польская
SPRAGNIONA KOBIECEGO SZCZESCIA
 

Przekonana jestem, kochanie
Ze przygladasz sie starszym kobietom,
Mimowolnie porownujesz je ze mna,
Lecz hold oddajesz moim zaletom.

Wiem, ze nie jest Ci znana
Mlodosci mej tajemnica,
Gdy wciaz pozostaje kobieta
Z iskierka w moich zrenicach. 

Wygladam na  minus dwadziescia
I chodze leciutko, jak panna
Spragniona kobiecego szczescia
Wylacznie Twoja wybranka.

11-08-2016
                ***
AP (wersja oryginalna – pl)