***

Еленушка Жукова
Полудень золотом вкриє поверхню галявин,
Довга нав’язлива спека напрочуд нестерпна.
У непростій комбінації дивних обставин
Розпочинається хід розмаїтого серпня.
Небо строкате, під смугами хмар, наче зебра,
Різних птахів політати запросить гостинно.
Сонця засяє терпка помаранчева цедра,
Переливаючись жовтогарячим бурштином.
Стелено зеленню на розігрітім подвір’ї,
Чутно розмови вітрів та джмелине гудіння.
Сонні цикади, чекаючи на надвечір’я,
Мовчки рахують повільні години невпинні.