Взаимност

Антонина Димитрова -Болгария
    „ …обичайте враговете си,благославяйте ония, които ви проклинат, добро правете на ония, които ви мразят и молете се за ония, които ви обиждат и гонят…”(Матея 5:44)

Обичат ме. Ужасно ме обичат.
Тъй както се обича само враг.
Аз над гнездо от суета прелитам,
над зависти, безпътица и страх.

Поставяха ми прът под колелата –
перото ми  разтече се от... смях.
Опитват да ми скършат днес крилата –
аз семето на любовта посях.

Към тях изпитвам светла благодарност,
над мен, че постоянно се глумят,
защото ежедневно ми доказват,
че стъпвам точно и на прав съм път.

Обичам ги. Ужасно ги обичам!
Тъй, както се обича, Боже, враг.
В любов към враговете си се вричам,
омразата разбивам в пух и прах!
10.08.2016г.