Капризен март

Антонина Димитрова -Болгария
Безумен март. Капризен март -
ту весел, ту - сърдит.
Лалета и зюмбюл цъфтят.
Ту грее, ту вали...

Разпръскват нежен аромат
най-дръзките мечти.
Звънят и милват дъхав цвят
замаяни пчели.

А стих невчесан в утринта
от покрива цвърчи...
Целувката на пролетта -
хем сладка, хем горчи.

22.03.2016г.