ти

Марина Бочок
Ти розчиняєш у склянці декілька стіків цукру,
Разом з ним розчиняєш в собі декількох людей.
Пропонуєш пограти в заїжджені хрестики-нолики,
Та тим часом ведеш свою власну битву тіней.

Ти ховаєш усе, що має бути приховано,
Ти наповнюєш душі північним сяйвом зірок,
Уникаєш пояснень, мовчання - є, дійсно, золото,
Та примушує думати недбало написане "ок".

Ти навчишся збирати хмари докупи долонями,
Намалюєш трикутник, де має бути квадрат,
Говоритимеш так, щоб не викликати захоплення
Що ти є? Людина чи автомат?

13/08/2016