Рикlин тlал

Марьям Алискерова
Дустуни къе рикlиз чукlул сухна зи,
Кармаш хьана жигерни рикl кана зи.
Акl хьана заз чилерай гъуз фена зун,
Мад вуч ийин герек авач дустар кьун.

Куьз герек я ихьтин чlулав дуьнья заз?
Садаз гайи,садаз тагай береда.
Хелветдани хъжедач мад чара заз...
Фана дуьнья,цlай кьуна хьи зи чанда.

Гьар са касди вичин багъдай хабарда,
Дерт дерин я,квахьнава хьи кьарай зи.
Къати жезва къвердавай зи рикlин тlал,
Акъудна рикl гадардани хурай зи?