Ти чуеш, Тарасе?

Владимир Олийнык
               
                Україна в вогні!Тарасе,ти чуєш?
                Щипають її по кусочку щодня
                Може нас ти сьогодні,Кобзарю,згуртуєш
                Україна-це ти,а ти-це броня.

                Там сонце,Тарасе,посміхається нині,
                А тут все захмарене тисне в віски.
                Ти віддався навік, ти віддавсь Україні,
                Не забуду ніколи твої записки.

                Продалося панство,Кобзарю,ще вчора,
                Знахабнів депутат, все під себе загріб
                Закони всі пише,ти чуєш,з вечора,
                А зранку готовий загнати всіх в гріб.
 
                Сади розцвіли,так хочеться жити,
                А там все в диму,все заплакане-жаль.
                Ти наказував всіх Батьківщину любити,
                А нині в країні сльозить і печаль.

                Сьогодні тебе попрошу,мій Кобзарю,
                Ти чуєш,Тарасе!Вклоняюся я
                З небес всіх згуртуй, я в останнє,благаю,
                Щоб країна всміхалася завтра моя.

                05.07.2016р. В.І.Олійник.