Душа убога, то велике людям лихо

Елена Полищук -Зелинская
Якщо душа убога, то найгірше в світі лихо,
Бо  темний образ -  перевертень метаморфоз.
Бажання  вжалити  до болю  і  всадити ніж у  серце,
Поллється в ницості запліснявілих підлих фраз.
Ті люди,  душею -бідні, одержимі блудом,
Плюють  на всіх, вдягнув  під назвою ряднину   - бруд,
Перетворившись  на страшне , безжалісне створіння ,
Розмножують,  як той пирій  серед людей своє  коріння,
І гине в тім  засотанім  сплетінні   зубожілий , людський дух.
Мені  душі убогої не зрозуміти  ...
Душа убога, то  найгірше в світі лихо!