вертеп

Елена Вокуева
 
Пуксь;ма    Вертепыс  вит мича  мыльк  выл;.
Райдозсянь   вошй;ма  Вертепл;н  лад,
 Кипрасянь   меліа  сьыланкыв  кывлывл;,
Шор  б;кын  аддзысьны  морт  мортк;д   рад.
Сиктын, кор   вичч;ны  г;стьяс;с,  меліа
 шондіыс  нюмъял;  й;зыск;д  тш;тш.
 Шаньгал;н  чеп;рыс  дас  кык  -ме лыддьывлі,
П;жасл;н  дукыс,  топ  локтысьлы  л;ч.
Кузьма  нырд  кузяыс  кым;рыс  мун; к;–
Р;знитас  Кузьмаыс, -     зэрысь он  мудз.
 Варел;н  р;дникыс син вись;м  бурд;д; - 
В;р-вал;н  сет;мыс синва  кодь  с;дз . 
 .Б;р  Ниа креж  вылын  быдмасны  нияяс,
 Пальник  нырд  вылын   мед  гаж;дчас  й;з,
Став  п;кат  соддорыс  тырас  мед   чветъяс;н 
 Ас п;л;с  ол;мс;  видзас  мед  Ен.