Менам шонд й

Елена Вокуева
 
Иг  к;  казяв  сэк,  кокниа  олi-
т;дт;м  дойыс  вед  озджык  сот.
«Кытч;  м;д;дчин, менам  шондi;й?»-
Шай-пай  мунi  ме,  тэнад  ёрт.
Моздор  тыр  тэ  мен  катшасинъяс
Вайлiн.  В;лi  мый  он на  к;  веж.
Аскойднаыд  ж;  гожся лун;
конер  лол;лысь петкодiн  веж.
Кокни  сь;л;м;с  тэныд  ме  в;зйи,
сэк  тай  бок;вой  биыс  эз сот.
Тонъя лун;дз  ми  отлаын  варччим,
водзо вай  ымрасям  отвылысь,  тш;тш.