Колискова Киiву

Виктория Птах
За гаями та ланами
Ясне сонечко сідає,
Темна нічка розмовляє
З білою зіркою тихенько…
Над  Дніпром, та між церквами
Хлопчик Київ засинає…
І пісні йому співає
Божа матір, рідна ненька…

Приспiв:
Сяє місяць  на хатині,
Хай щастить моїй дитині…
Білий човник, темна нічка
Колихають Київ мій…
Ясні очі закривають,
Снами тихо обіймають,
І мій Київ засинає
У колисочці своїй.

“Спи мій , Київе, маленький”,—
Знов шепоче рідна ненька…
І ласкає поцілунком,
Теплим вітром, ніжним світлом.
А у ранці понад гаєм
Знову пісня залунає —
Це країна привітає
Тебе сонячним привітом…