думки про осiнь

Лидия Ковтун
Ще майже теплi днi
Нас сонечком лоскочуть,
Та вже холоднi дмуть вiтри
I листячком сухим трiпочуть.
Зiбрались в зграї ластiвки,
Зранку вмостившись на антенах,
А ми йдемо в лiс по гриби –
На носi осiнь, хоч листя ще й зелене,
Лиш де-не-де трiшки багряне.
А ось де яблучко рум’яне,
А там сливки та ще й грушки…
А на городi, де грядки,
Там кавуни зберем в мiшки.
Провiзiя вся про запас,
Бо здавна повелось у нас:
Хто лiтечко не лiнувався –
Голодним взимку не зостався.