Кигаш касын дидарына жараскан

Дуйсенбы Кадырбеков 2
Кигаш касын дидарына жараскан.
Колан шашка кірген саусак адаскан.
Періштедей корінетін сіз ушін ,
Талай жігіт саусагына таласкан.

Шырын ерін сал-пал гана ашылып.
Кос анарын котеріліп басылып.
Канатындай акку кустын екі кол,
Кетер екен кай жігітке асылып.

Хор кызындай кашып шыккан жумактан.
Корген жанды бір коргеннен кулаткан.
Ай-аруды армандаган жігіттер,
Неге іздейді періштені жырактан
 
Дуйсенбы.