Усередину долi

Олег Кравченко 38
Усередину долi

Пісня присвячується Володимиру Морданю

Я скуштував і миру, і війни,
І непогоди, і ясної днини.
Та паморозь моєї сивини.
Настійно кличе у життя глибини –
До суті, до самої середини.

Приспів:
Усередину віри, до краєчку, до дна.
Усередину правди, що на світі одна,
Усередину болю мене постріл гука,
Усередину долі, хоч яка нелегка!

Мені пророчать гіркоту одну,
Тікати радять у краї далекі,
Але своєї долі таїну
Не понесу за море, мов лелека!
Я зазирну у майбуття далеке:

Приспів:
Усередину думки, якщо навіть сумна,
Усередину сварки – без горілки й вина,
Усередину щастя і краси, і добра,
Усередину хвилі голубого Дніпра...
15 січня 1997 року
© Олег КРАВЧЕНКО