Сльози без причини

Иван Галета
Часом сльози без причини
Тихо, тихо ллються,
Часом дивнії хвилини
Серцю видаються.

І ридаєш, і сумуєш
У світлій печалі.
Прислухаєшся – і чуєш
Голос в темній далі.

Хто це світить, хто це кличе
У небі зорею?
Хто це манить таємниче
Кудись за собою?

Та дарма будеш чикати
Постаті з туману,
Дарма друга виглядати,
Щоб загоїв рану.

Тільки дивнії хвилини
Душу не лишають.
Тільки сльози ринуть,
А чого ; не знають..

«Земля Люде» 1949-1978 р.р.