Жнивень-мiсяць

Скресла
Жнивень-місяць... Томне серце
Вже шука осінніх терцій
У досвітніх зорепадах,
Серцю сумно, серцю радо.

До землі тяжіє жито,
Жаротою оповите,
На полях знесилих Неньки
Десь далеко-далеченько.

Жнивень-місяць... Мічигама,
Від Онеками до Клами
Ген за дюнами одвіку
Розлилась вода велика.

Над безкрайньою водою
Вир думок полине моїх,
І за мить в тумані сивім
Їх сховає місяць жнивень.
2016