До знань

Григорий Божок
До  Світла,  до  Сонця, Творіння  й  Пісень
Нас  кличе  Природа  в  цей  радісний  день,
Нуртує,  гуртує,  об’єднує  всіх,
Народжує  настрій,  бадьорість  і  сміх.
У  радіснім  колі  вітань  і  бажань
Дорослі  й  малеча  пірнають  в  День  Знань,
Щоб  в  землях  незнаних,  морях  й  океанах
Надбати  собі  прохіднії  канали,
У  всесвіт,  у  космос,  в  зірок  багатті
Свій  шлях,  свою  стежку  знайти  у  житті,
Свій  край  збагатить  і  щасливими  стать,
Бога,  Природу  й  себе  в  ній  пізнать.
Дай,  Господи,  Розум,  Прозріння  подай,
До  Правди  і  Волі  усіх  навертай
На  Совість,  Порядність  та  Гідність  і  Честь,
Додай  та  помнож  нам  усе ,  що  вже  єсть.
Хай  швидше  здійсниться  свята  ця  мета,
Знань  Світло  сіяє,  йде  геть  темнота!
              1.09. 2016р., Київ