Юлияна Донева - Безверие

Юлияна Великова
БЕЗВЕРИЕ

Предизборна кампания напира...
Ще има да им гледаме сеира!
Току от снощи още, на екрана,
един нахален политик застана
и почна се: Въпроси му задават
а оня гръмогласно обещава.
Отново заизтъква си заслугите,
заоплюва  партиите другите...
После заговори друг… И пак
изкара първият, че бил глупак,
че нищичко немало  да направи,
а той самият бил с идеи здрави
и бързо щели сме да процъфтим“,
щом  партията тази подкрепим…

Дълго  гледаше ги дядо Гине,
завит под чергата да не настине,
и мислеше си: „ Как да ги не псувам?
За никого от тях не ще гласувам!
Сетне се  обърна към  стената
с мисъл: „  Ръчкат се зарад парата.
Ясно е, че никой не му  пука,
как народът преживява  тука.
„Ще изключа“ – рече си и стана -
Има да ми дрънкат до зарана...“