Бiжать веселi школярi

Раиса Андрейчук
Біжать усміхнені малята.
Черпати знань колодець час!
Ще трохи - й розпочнеться свято,
Задзвонить дзвоник в перший раз.

Привітна вчителька зустріне
І проведе шкільний урок,
Як поважати Батьківщину
І як зробить до правди крок.

На карті Захід й Схід покаже,
З терпінням вислухає всіх
І про звірят, птахів розкаже,
Щоб захистить їх кожен зміг.

Про мрії, задуми спитає,
Заглянуть, скаже, в букварі...
В їх лицях щастя відбиває -
Біжать веселі школярі!