Из Роберта Геррика. H-822. На Нодса

Юрий Ерусалимский
       H-822. На Нодса

Всё лето Нодс не устаёт молиться:
Свезти б домой свой урожай пшеницы;    
Но будет ли велик он, если поле –
Его ступня, амбар – башмак, не боле?


        822. Upon Nodes
      
Where ever Nodes do's in the Summer come,
He prayes his Harvest may be well brought home.
What store of Corn has carefull Nodes, thinke you,
Whose Field his foot is, and whose Barn his shooe?