Homo fallitur

Александр Ноцкий
Ти не прийшов...
Весна чекала вічність.
Південний вітер хвилі марнував,
і ніс на захід висновки незвичні,
про берег знань, якого ти шукав.
Благав мене про сиві візерунки
на схилах гір.
Плямиста височінь
у брилах снів кидала подарунки
в піски надій, де щезли день і тінь.
За двадцять кіл до вісі обертання
чужі питання стримають твій біг
до ледь живого першого кохання,
що так невдало вийшло за поріг...
І тільки ти, пошарпаний в дорозі,
у світ калік знекровленим зайдеш,
щоб мить життя, залишену в облозі,
знайти в полоні вимолених меж...