Toamna

Галина Чиореску
Dinnou e toamna. Se duc cocorii.
E racoros si ploua des
Si tot mai jos s-apleaca norii ,
Din cimpuri roada s-a cules.


Taranii vor avea odihna
Si s-or opri din alergat.
In toate este atita tihna,
Iar aierul e-nmirezmat..


Si nu se mai agita nimeni,
Bat vinu-n teascuri linistit.
Atita pace este-n inimi,
Atita dor nestavilit!...


...Iubesc eu toamna cea bogata,
Cind muncii tale rodu-i vezi
Si-i multumesti Bunului Tata ,
De cit ti-a dat te minunezi !!!!