Впервые в самолёте. Из Вадима Крищенко

Ян Таировский
Это вовсе мне не снится:
Я лечу, лечу, как птица.
А внизу, как лента, вьётся
Синь речная и смеётся.
Грядки, сад цветут у хаты -
Разрисованы квадраты.
Школа наша за опушкой
Сверху выглядит игрушкой.
Рад я, хлопаю в ладоши,
Как, бывало, в театре, в ложе.
Догоняя самолёт,
Рядом облако плывёт.
Пусть меня увидит кто-то!
Я - в восторге от полёта.
Радость - на высокой ноте:
Я впервые в самолёте!
1984

ВПЕРШЕ Я НА ЛIТАКУ

Це насправдi, це не сниться:
Я лечу, неначе птиця.
З висоти широка рiчка,
Мов блакитна довга стрiчка,
Сад, город побiля хати -
Розмальованi квдрати.
З гомiнким подвiр'ям школа
Зовсiм, зовсiм iграшкова,
А хмарина, як перина,
Прямо пiдi мною лине.
Це насправдi, це не снится -
Я печу, неначе птиця.
З радостi плещу в долонi,
Аж долонi вже червонi.
Хто ж мене в цю мить побачить,
Не здивуеться - пробачить,
Що радiю я отак:
Вперше сiв я на лiтак!