Може варто таки?

Олег Омелянчук
А "дешеві понти" все ж обходяться дорого...
Тож, аби повернути цей світ молодим,
Може варто таки разом з ніби-то ворогом
Гарно сісти й напитися так, щоб "у дим"?

Начудити таке, щоби всі насміялися:
"Гопака" рубонуть на прямий весь ефір,
Заспівати "Не вмерла ще - трохи зосталося!"
(Хто побачить, нехай слух лікує і зір)

Тоді твій візаві - "воріженько незгинутий", -
Облизавши стакан язиком аж до дна,
Сам захоче "ружжо" якнайдалі закинути,
"Потому, что мы - братья, у нас мамка одна -

Киев-град!" Оба-на... Напрягаються звивини
-Більше не наливати (йому і... вобще!)
За вікном, бачу, ранок розбовтався зливами -
Дуже хоче земля вмити рани дощем,

Змити бруд, остудити запалені голови.
Вітер був розгулявся і, раптом, затих.
Натщесерце візьму тричі ложкою коливо,
"Отченаш" за своїх: і за тих, і за тих...