Я хотiв би таким бути, як отой усмiхнений

Миклош Форма
Я хотiв би таким бути,
Як отой усміхнений Міклош.
І ніхто не збагнув суті:
Бо я – інший, я – зовсім інший.

Я йому часто-густо заздрю –
Як же легко йому з жінками.
В нього добрий завжди настрій –
П"є кохання п"янкими ковтками...

А у нього мої очі.
А у нього моя воля.
Так я Міклошем бути хочу.
Та у мене – своя доля...