Тримаe кольт пiд лiвою пахвою

Катерина Жебровська
Тримає кольт під лівою пахвою
Громадянин, статечний буржуа…
І хай би що, хапається за зброю…
А що – життя? Відвага – ось життя!

Які прекрасні образи: мотиви,
Слова і барви, риси, почуття…
Це вже було? Чи це ще перспективи?
Життя прекрасне! Творення – життя!

Все на підхваті, будь-яке знаряддя –
Лопати, вилка, сапки і граблі…
Земля людині – радість, чи прокляття?
Життя – робота, доки на Землі!

Лише свобода! Так, лише свобода,
Здобута у супротиві й борні!
Долає доля пройдені дороги…
Життя – свобода! В Небі? На Землі?

Всього багато – й хліба і до хліба…
Життя – надбати гроші і добро…
На серці – радість чи застигла крига?
То вже таке… Зате ж добро зросло…

Роки у мандрах, в пошуках нового…
Все вище погляд – Сонце і птахи…
Свідоме відчуття в собі – живого…
Життя – далекі праведні шляхи…

Душа іде, звільняється від тіла…
Останній запах – воскові свічки…
Земне життя любила, та спинила…
Життя – Любов, крізь долі і світи…

03.09.2016