***

Валерий Познякевич
Я хачу да цябе прыляцець
Вольным ветрам у дзень вясновы,
Дзе надзея ў вачах цвіце,
І малююцца думак словы.

Я жадаю табе расказаць
Тыя сны, што шапталі зоркі,
Каб дарога мая назад
Не прапахла палынам горкім.

Забяры ад мяне енк і боль,
Дзе каханне ў агні пагасла.
Пацалункам мяне спатоль,
Каб душы стала светла, ясна.

Прагані ад мяне чорны сум,
Загаі маіх думак раны.
Я цябе на руках панясу
Па дарозе вясны да храма.