Скажы, чаму?! Бел. укр

Ядвига Довнар
Скажы, чаму калінавую горыч
Яшчэ балюча п'ём, адзіны мой?!
Хоць ведаем, што без кахання - гора,
І ў сэрцы сцюжа, нібы лёд зімой.

Чаму мы зноў калінавыя гронкі
Нясём з табой у нашае жыццё?!
У верасень - шчымлівы, спелы, тонкі,
З адценнем суму, жалю пачуццём.

Яна гарыць, чырвоная каліна,
Як некалі гарэлі, пэўна, мы!
А ў небе посвіст крылаў жураўліных
Рыхтуе нас да новае зімы.

4.09.2016    Ядвіга Доўнар(Кур'яновіч)

Скажи, чому? http://www.stihi.ru/2018/09/06/8726

Мирослава Стулькивская

Скажи, чому цю гіркоту калини
 Так боляче нам пити, любий мій?!
Хоч знаєм ми, що без кохання гинем,
А в серці студінь, наче сніговій.

Чому гіркі ці грона калинові
 Несем з тобою в нашому житті?!
У вересень щемливий, зрілий, новий,
З відтінком смутку, з жалем почуттів.

Вона горить, червона ця калина,
Як і колись горіли, звісно, ми!
Крильми у небо туга журавлина
 Готує нас до нової зими.