Не заздрiть

Ангелина Верхогляд
Чи знаєш ти що значить бути Музою? -
Це бути Жінкою без плоті і потреб…
Завжди красивою, розумною, розкутою…
Це вміння нерви власні скручувать у креп.

Підкреслювать чесноти і не м’ятися
Тримати усмішку, не лізти наперед…
Відповідать очікуванням  намагатися й
Завжди нести у його соти власний мед.

Ти захворіла чи мігрень, втомилася?..
Іди відновлюйся подалі від очей
І повертайсь коли як Фенікс відродилася
Цирцеєю чи Афродітою ачей?

Я знаю. Кожна мріє бути зіркою -
Дороговказом і супутником ночей.
А зорі мріють хоч на мить здолати відстані
Стать у руках тремтливим полум’ям свічей.
04.03.2016