Подих осенi

Нина Лукьяненко
Потягнуло вже осінню, холод вже наступає,
Тополині листки ковром долі лежать,
І каштан опадає, темне листя скидає,
А на полі закінчилась вже сіножать.

Ліс багрянець вдягнув, позолотою сяє,
На деревах і серед кущів.
Після теплих дощів гриби проростають,
І це тішить всіх грибників.

А птахів осінь в  зграї великі збирає,
До відльоту готовить їх,
Скоро в теплий край вони відлітають,
Тут зимою все вкриє сніг.

Білка також про їжу для себе дбає,
Десь горішок якийсь, чи грибок,
Вона їх собі у дупло забирає,
Як говорять «у свій кузовок»

Хризантеми яскраво всі зацвітають,
Чорнобривці так гарно цвітуть,
Перелив кольорів нам своїх посилають,
Біля кожної хати ростуть.