Не дивився я в чорнi очi...

Владимир Прохода
Не дивився я в чорні очі,
Бо боявся, що потону,
Стан обняв її ніжний дівочий,
Ніч ховала мою сивину...

Шепотіла мені про кохання,
Та в цілунках були вуста,
Бо була наша ніч остання,
На заваді мої літа...

Пригорнулась, тремтіло тіло,
Ладен все був віддати там,
А сумління кудись летіло,
Усміхалися зорі нам...

Налетіли зненацька хмари,
Вітер листя на нас жбурляв,
Та тримали в полоні чари
І я ніжно  її кохав...

Не дивився я в чорні очі,
Коли вранці від них пішов,
Плаче верба на тому боці,
В скроню б'є сивина та кров...


 П.В.М.        3.09.2016г.