П ятеро жабенят

Олександр Шевченко
П'ЯТЬ!
П'ятеро жабенят
На бережку сидять,
Ловлять комариків і мух. О-го!
Раптом одне із них
В трави високі - шмиг!
Скільки залишилося їх всього?

ЧОТИРИ!
Четверо жабенят
На бережку сидять,
Тут виринає із води бобер!
Друге злякалося,
В ряску сховалося,
Скільки залишилося їх тепер?

ТРИ!
Вже троє жабенят
На бережку сидять,
Чують вони дитячий крик і сміх,
Ще одне жабеня
Скочило з берега,
Скільки залишилося їх усіх?

ДВА!
Було їх п'ятеро,
Троє і четверо,
Двоє тепер на бережку сидять,
Та одного із них
Мама покликала,
Скільки залишилося жабенят?

ОДИН!
Те жабеня одне
Сидить таке сумне,
Більше не ловить комарів чомусь...
І озирнулося,
І стрепенулося,
І прямо з берега у воду - плюсь!

19.08.2016