Яремча

Александр Поличковский
Вирує стрімко, дзвінко Прут,
Охоплює круті поренча.
Гранітний осідлавши круг,
Розкинулась гірська Яремча.

Туман спускається з вершин
В долину по струнких смереках,
І чути голос полонин –
Трембіта десь звучить далеко.

Відлуння рветься в вишину,
І тихне десь за валунами,
Тут на Купала данину
Розносить течія вінками.

За ними пам'ять  поспіша,
У вікові проходить двері.
Туди, де Довбуша душа
Живе у кам’яній печері.

Дзвенить, вирує стрімко Прут.
Ллє хвилі на круті поренча,
До кам’яних припавши губ,
Розкинулась гірська Яремча.