Так бува

Александр Поличковский
(про сучасних українських  літераторів)

Як же сумно письменнику в хаті,
Тихо капає дощ за вікном,
Серце стогне, вмивається кров’ю,
Як червоним тягучим вином:

Нема часу, щоб видати книги, –
Його твори лежать на столі,
Що тут скажеш, така  тяжка доля
На оцій непривітній землі.

Нема грошей, щоб видати книги,
На державу зовсім надії нема,
І на липових друзів обіцяну поміч
У наш час сподіватись дарма.

І у тяжких щоденних турботах
Обмаль часу, щоб твори писать,
В негараздах життєвих він мусить
Дуже часто не жить – виживать.

Лиш на себе надіятись треба,
Прогнозуючи наступ подій.
У письменника власна потреба
У здійсненні великих надій.