Мр я

Александр Поличковский
Мріє моя, як орел, ти високо літаєш,
Вслід за собою   вабиш в небесну блакить.
Хочу спитати: навіщо мене окриляєш?
– Хоч і не знаю, як  можу  без тебе я жить.

Мріє моя, ти  неначе міраж у пустелі:
Стільки ж  відходиш, наскільки  до тебе іду.
Тільки й всього, що ти образ уяви моєї,
Що принесеш?  Може,  радість? Аби не біду.