В полон зеленого зм я

Александр Поличковский
Він був архітектор
І майстер хороший,
У тяжких трудах
Заробляв собі гроші.

Ім’я мав Петро він,
Був сином Миколи,
А стать архітектором
Мріяв ще з школи.

І був архітектор
Веселої вдачі,
Проекти він креслив,
Робив «крутим» дачі.

І все було б добре,
Коли б в дні зарплати
Умів завжди вчасно
Додому вертати.

Адже до зарплати
Іще як в доплату
Просили «за стіл»
Випить чарку хлоп’ята.

Вони його дружньо
До столу садили
І труд його часто
Чарками цінили.

У чарках, звичайно,
Була не вода,
Таїлась там хижа
Горілка-біда.





Любив свою хату
І дочку Олену,
Тепер любить в пляшках
Зміюку зелену.

І вже він не має
Поваги й подяки,
Тепер він алкаш,
Архітектор ніякий.

А змій, що був в чарках,
Йшов з рота піною,
Цінили людину
Не тою ціною.