Каштановий сум

Миклош Форма
Нещасливі каштани – їм першим наснилася осінь...
Вже вони потемніли од пізніх дорослих думок.
І вони призвичаїлись – молодість в літа не просять.
Темний лист ще темніший, як впав під дощем і промок...

Є така непристойна осіння каштанова пошесть.
Придивитися пильно – ще з літа хворіє каштан.
Споглядаю за листям пожухлим і думаю: "Боже,
За які то гріхи їм потворний приречено стан?".

А дощі прибивають знесилене листя додолу.
І двірник без емоцій згортає зів"ялу красу.
Темним листям каштановим випала темна недоля.
Жовті клени яскраво підкреслять каштановий сум...