I хочеться, i колеться

Олександр Мачула
Місяць на небі, зіроньки сяють,
тихо по морю човен гребе.
В тім човні Галя пісню співає,
а козаченько дівку довбе.

Човен хитає, човен гойдає,
дуже незручно зверху лежать.
Звідки взялась ти, Галю такая,
де так навчилась в морі давать?..

Де виростала, хто в тебе мати,
чом подалася в дальні світи?
Чи тебе гнали з дому, із хати,
що не змогла ти честь зберегти.

Ой очі, очі, очі дівочі…
Де ви взялися, чи не в Сірка?
Будете плакать з ранку до ночі,
бо вас чекає доля така.

07.09.2016

* Присвячується особам, які вийшли за межі персонажів української народної пісні „Місяць на небі, зіроньки сяють“.