На пол бою!

Жюли Платино
Ти скажеш "Слава Україні "
"Героям Слава " я скажу.
Ми обіймемось ніби рідні
і пустим гіркую сльозу.
Розкажеш, як на полі бою,
куди там потрапля снаряд.
Розкажеш, як ви там юрбою
в землі ховаєтесь від ГРАД.
Розкажеш, як життя в окопі
де їсти і справлять нужду.
Розкажеш з чого ви варили
ту найсмачнішу баланду.
Розкажеш, як в морози люті
в одній шинелі на землі,
спати лягаете, узуті,
вам сняться дітоньки малі.
Ті янголятка, що удома
лишились з мамою чекать,
ті діточки, заради них
ви йшли вітчизну захищать.
Бо вони вірять, вони знають
найкращі їхні татусі...
А поки з мамою чекають,
тож повертайтеся усі.
Розкажеш... В яснім небі зорі,
нема ні хмарочки, все спить,
лиш чутно постріли надворі...
Хай нас Господь всіх захистить!