Прокида ться земля

Подчаха Галина
Вчора сніг і заметіль,
А сьогодні - сонце,
Мов навмисне звідусіль
Загляда в віконце.

Горобці струсили з себе
Мовчазну дрімоту,
Шпак черкнув крилом у небо,
Взявся за роботу.

Сніг в струмочку жебонить
Живою водою,
Вітер стиха гомонить
В лузі із вербою.

Прокидається земля,
Сонцем обігріта.
Вкрились зеленню поля,
Оживають квіти.